Хто не любить сходити на вихідних до ресторану. Або коли після роботи втомлений і немає сил стояти біля плити, напевне більшість людей полюбляють пообідати у приємному закладі та покуштувати страви, які зазвичай вдома не приготуєш. Однак лікарі застерігають, не захоплюватися ресторанною їжею.

Як зазначають спеціалісти, найбільша небезпека може чатувати на людей саме у стравах, які їм подають, нерідко потім відвідувачі закладів громадського харчування потрапляють до лікарні з отруєннями невідомими речовинами.

Як пише ScienceDaily, американські вчені провели дослідження, в результаті якого з'ясувалося, що в першу чергу їжа з ресторанів і кафе є джерелом фталатів.

Ці хімічні речовини являють собою солі і ефіри фталевої кислоти. Вони стають причиною гормональних порушень і призводять до розвитку різних захворювань.

Так, вчені опитали 10 тисяч учасників дослідження. З'ясувалося, що 60% з них харчувалися поза домом. У них в організмі після проведення аналізів виявили на 35-55% більше фталатів ніж у тих учасників, які харчувалися домашньою їжею.

Як відомо, фталати потрапляють в їжу через предмети, які використовуються в ресторанах при приготуванні страв. Зокрема, це рукавички, контейнери, побутова техніка і т.д.

Нагадаємо, на Львівщині одразу семеро людей потрапили до лікарні після святкування дня народження. Ймовірною причиною отруєння став торт. Серед постраждалих є й діти віком 7-12 років.

Перша допомога при харчовому отруєнні

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям розповіли, які овочі краще оминати на ринках та не купувати їх щойно блисне сонце, адже ранньою весною є ризик натрапити на продукти з великою концентрацією шкідливих хімікатів, таких як нітрати та пестициди.

Також ми писали про те, що фахівці склали список найбільш небезпечних продуктів харчування, від вживання яких нас чекає чимало неприємних сюрпризів. І головне. Ці продукти є на кожній кухні.