Телеканал ICTV опинився у центрі мовного скандалу. Авторів передачі "Дизель шоу" звинуватили у зраді.

Таку думку на сторінці у Facebook висловив заступник голови Київської міської організації ВМГО "Батьківщина Молода" Тарас Пісаржевський.

Йдеться про ефір "Дизель шоу" від 17 березня. Гумористи вирішили показати, що буде з українським радіо, якщо парламентарі скасують квоти на пісні українською мовою і переведуть мовлення повністю на державну мову.

"Без встиду і сорому, маніпулятивними методами канал ІСТV намагається, перепрошую, впарити, що я, як і всі інші україномовні громадяни нашої держави, є низькосортним бидлом, яке ні на що не здатне!!! Намагаються впарити, що ефект від квот в інформаційному просторі його цілковито знищить!" – написав у блозі Пісаржевський.

На думку активіста, гумористичне шоу дискримінує українців не лише за мовною, а й за національною ознакою.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Весь сюжет побудований на сюжетних маніпуляційних лініях про те, що україномовні українці – це дибілкуваті люди, що в нас не існує чудових українських пісень, а все те, що нове це – низькопробний непотріб, що українською неможливо творити, що альтернативи язику в Україні просто не існує і навіть бути не може. Таке враження, що це готував Кисєльов на Н!Т!В! крапка РУ. Матеріал, який абсолютно не відрізняється від інших пропагандонних на мордорському каналі. Головний рупор Кремля аплодує стоячки таким "талановитим" авторам, сценаристам та режисерам", - додав Пісаржевський.

Как ранее сообщал информационный портал "Знай.ua", "ватяний богатир" зрушив портовий кран на честь анексії Криму.