Інженер з Філіппін побудував собі пасажирський дрон, бо він змучився від постійного марнування часу у пробках.

Кікс Мендоза з Кесон-Сіті успішно провів випробувальний політ на коптері власної конструкції, повідомляє Daily Mail.

Над своїм літальним апаратом Мендоза працював п’ять років, постійно обговорюючи разробку с іншими інженерами на різних форумах. Спочатку філіппінець збудував безпілотний дрон на радіокеруванні, а вже потім за його допомогою налаштував усі системи на пассажирському.

Наразі літальний апарат має досить скромні характеристики. У повітрі він може провести тільки 12-15 хвилин, потім закінчується заряд аккомулятора. Длля відновлення енергії потрібно цілих дві з половиною години. Проте, Кікс провів успішний тест-драйв і вже готовий далі вдосконалювати конструкцію.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Він сподівається зробити свій коптер двомісним і збільшити тривалість польоту. Якщо це вдасться – можливо знайдуться й інвестори для запровадження серійного виробництва таких дронів. Хотіли б на такому покататись?

Раніше повідомлялось, що ще в минулому році використання додатків для смартфонів, пов'язаних зі стилем життя, зросло на 174%. Серед таких додатків на завантажувальних платформах типу Play Market або App Store окреме місце займають психологічні сервіси. Про це розповіла психолог Марина Двірник, передає Gazeta.ua.

Так, наприклад, мобільний додаток "What's Up?" містить зручно організовану інформацію та мотиваційні цитати. Він також дозволяє вести щоденник своїх настроїв і позитивних та негативних звичок.

Також серед психологічних додатків можна виділити "ігрові". Вони допомагають сконцентруватися на тренуванні уваги, пам'яті, уяви, або просто відволіктися від негативних переживань. Серед них - "Lumosity". Крім ігор, в ньому є невеликий медитативний курс з аудіо.

Варто виділити додаток "Vivian: Free Personal Psychotherapist", в якому представлена віртуальна 3-D версія психотерапевта. Цей бот імітує ситуацію справжнього спілкування.

Нагадаємо, що видалення кеша від невикористовуваних програм дозволить прискорити роботу системи вашого смартфона.

Як повідомляв портал Знай.uа, названо найбільш ненажерливі Android-додатки.

Також портал Знай.uа писав, що всі нові програми відтепер дотримуються політики конфіденційності розробників у App Store.