Скандал Facebook сильно вплинув на репутацію серед молоді, і розчарування провідною платформою соціальних мереж поширюється і на більш старих користувачів. Згідно з новими даними дослідницького центру Pew, який опитав користувачів Facebook у віці від 18 років і старше, 4 з 10 (42 відсотки) опитаних перестали використовувати соцмережу. Чверть опитуваних заявили, що повністю видалили мобільний додаток з своїх смартфонів.

Опитування Pew проводився з 29 травня по 11 червня, тому розчарування, пов'язані з скандалом конфіденційності Facebook Cambridge Analytica, все ще були свіжими в головах користувачів. Головний операційний директор Facebook Шеріл Сандберг повідомив Конгресу про те, як іноземні країни володіють технологічними платформами, щоб посіяти розбрат і заворушення в Сполучених Штатах.

Відхід від Facebook дійсно залежить від покоління: 44 відсотка користувачів у віці від 18 до 29 років сказали Pew, що вони видалили додаток Facebook проти 20 відсотків людей у віці 50-64 років. Для користувачів старше 65 років це число знизилося до 12 відсотків. Як мінімум, більше половини опитуваних заявили, що протягом останніх 12 місяців вони скорегували свої налаштування конфіденційності Facebook зробили для спрощення. Тепер же все більше користувачів відмовляються від самої глобальної соцмережі.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, що за даними DigiTimes, Apple буде першою компанією, яка випустить смартфон з 7 нм процесором.

Як повідомляв портал Знай.uа, джерела з посиланням на інсайдерську інформацію повідомляють, що компанія LG випустить смартфон середнього рівня Q9, що працює на базі операційної системи Android 8.1 Oreo‍.

Також портал Знай.uа писав, що команда розробників браузера Google Chrome, якому днями виповнилося десять років, хоче зробити революцію в інтернеті — інженери розробляють рішення, яке дозволить відмовитися від звичних URL на користь більш досконалого способу позначення адрес.