Компанія Apple використовує нові програмні інструменти для ремонту MacBook Pro і iMac Pro, які, якщо вони не використовуються при ремонті ключових деталей, призведуть до "непрацездатної системи".

Про це йдеться в документі, поширеному серед авторизованих постачальників послуг Apple. Іншими словами, компанія не дозволяє ремонтувати свої девайси в чужих сервісних центрах.

Без використання цього програмного забезпечення сторонні ремонтні служби не зможуть виправити MacBook Pro, які страждають від проблем зі складанням дисплея, системної плати, клавіатури і трекпеда. Варто зазначити, що найважливіші деталі в ноутбуці, так що без їх ремонту обійтися не вийде. Для iMac Pros блокування буде задіяно, якщо сторонній сервіс замінить системну плату або флеш-пам'ять, але це коштує чималих грошей.

Комп'ютер не буде працювати до тих пір, поки авторизований постачальник послуг не запустить інструмент Apple Service Toolkit 2. Передбачається, що ці заходи повинні забезпечити безпеку пристроїв, до того ж, таким способом Apple позбавляє себе від відповідальності.

Популярні новини зараз
Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Таке рішення пов'язане з чіпом Apple T2 з співпроцесором Secure Enclave, який забезпечує додатковий рівень захисту і відповідає за зберігання захищених даних. Іншими словами, ніхто крім вас не зможе отримати доступ до інформації на вашому ПК.

Нагадаємо, на YouTube-каналі OnePlus India був опублікований промо-ролик до презентації субфлагмана OnePlus 6T. Найбільше уваги розробники приділили внутриэкранному сканер відбитка пальця. Компанія подає його як найпривабливішу частину нового смартфона.

Як повідомляв портал Знай.uа, компанія Samsung почала прийом замовлень на флагманський телевізор Q900 QLED Smart 8K UHD TV, який був представлений в ході недавньої виставки IFA 2018. Серед іншого, варто відзначити величезну ціну за новинку.

Знай.uа раніше повідомляв, що в Інтернеті вже ходили чутки, що Nintendo готує до випуску поліпшену ігрову консоль Switch. Тепер цю інформацію підтвердило авторитетне видання Wall Street Journal (WSJ), якій вдалося дізнатися деяку цікаву інформацію.