В Індії стартували продажі смартфонов, забезпечених клавіатурою Брайля. Вони призначені для незрячих людей, які не здатні повноцінно користуватися всіма функціями звичайного смартфона.

Як повідомляє Організація Об'єднаних Націй на своїй сторінці в Facebook, в смартфоні реалізована технологія “ефекту пам'яті форми” ‒ здатність до повернення вихідного стану при нагріванні ‒ отримала назву Shape Memory Alloy. Подібна технологія істотно спростить використання смартфона для людей з обмеженими можливостями.

Повідомляється, що “екран” смартфона являє собою сітку контактів, які формують т. н. “шрифт Брайля” ‒ рельєфно-крапковий тактильний шрифт, призначений для письма і читання сліпими і погано бачать людьми.

Наголошується, що “екран” служить своєрідним “перекладачем”, оскільки дозволяє переводити звичайний текст у шрифт Брайля і навпаки. Так, екран позбавився від звичного сенсорного дисплея, адже в ньому просто немає потреби.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, що 17 жовтня в Києві офіційно представили китайський новий флагман Xiaomi Mi 8 Lite. Примітно, що раніше девайс показали на батьківщині - в Китаї, і відразу після цього показали українцям цей девайс. Іншими словами, Україна була другою за рахунком, хто знав всі деталі про смартфона від Xiaomi.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що акціонери компанії Facebook запропонували усунути Марка Цукерберга з посади голови правління. Повідомляється, що інвестори незадоволені якістю роботи мільярдера, враховуючи кількість скандалів за останні роки.

Знай.uа писав, що мільйони людей користуються налаштуваннями конфіденційності у своєму браузері зокрема, кнопкою “не відстежувати”. Однак, як виявилося, ця функція марна, так як сайти просто ігнорують вимоги користувачів щодо збору даних відвідувачів.