BIOS достатньо проста і надійна система, але перехід виробників системних плат на UEFI породив можливість виникнення різних помилок, які в кінцевому рахунку можуть вплинути на стабільність роботи комп'ютер. Як виявилося, така маніпуляція в BIOS може вивести з ладу ноутбуки Lenovo.

Навіть топові ноутбуки від компанії ThinkPad P52, ThinkPad X1 Yoga 2018, ThinkPad P52s, ThinkPad P1 і ThinkPad P72. Причому, щоб увійти в стан циклічної перезавантаження (з наступним ймовірним пошкодженням мікросхеми UEFI і заміною материнської плати), достатньо всього лише активувати пункт меню “BIOS support for Thunderbolt або Thunderbolt BIOS Assist” – в залежності від моделі). Вкрай не рекомендується повторювати цю інструкцію, так як девайс може просто зламатися. У кращому випадку, його відновлять в сертифікованому сервісному центрі, але ноутбук також може стати просто “цеглою”.

Цікаво, що Lenovo в курсі проблеми з червня поточного року, коли був зафіксований вихід з ладу моделі ThinkPad X1 Yoga, але до цих пір компанія так і не представила оновлення для її усунення. Швидше за все, виправити помилку простим фіксом багів не виходить.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Нагадаємо, що популярний месенджер WhatsApp знайшов спосіб захистити дані користувачів з допомогою функції, якої немає навіть у конкурентів. Повідомляється, що сканер особи стане ще одним рівнем захисту даних користувачів. Однак, нова система діє тільки на iPhone X і більш нових моделях. Для власників Android смартфонів погані новини, так як їх смартфони не підтримують дану технологію.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що з 2010 року проводиться чемпіонат світу з класичного “Тетрису”. Варто відзначити, що рекорд семиразового переможця в світі нарешті побитий, причому підлітком, який отримав грошовий приз 1000 доларів за новий світовий рекорд.

Знай.uа писав, що нова провідна миша від компанії HP, отримала сканер відбитків пальців. Тепер не потрібно щоразу вводити пароль для входу в обліковий запис Windows 10, досить просто прикласти палець до мишки.