Дослідження OpenAI пояснює, як ШІ завдяки цікавості перевершив своїх попередників, які грали в класичну гру 1984 року "Помста Монтесуми". Звичайно, це не настільки складна гра в порівнянні з дотой, або ж контрою, адже гра досить стара, і игроделы мали мінімум можливостей для створення гри.

Причиною складності гри є невідповідність між геймплеєм і методом навчання штучного інтелекту. Зазвичай ІІ досліджує світ методом проб і помилок, а потім навчається на невдачах, доводячи свою майстерність до досконалості.

Проблема з "Помстою Монтесуми" полягає в тому, що в грі немає регулярних винагород для агента ІІ. Це пазл-платформер, де гравці повинні досліджувати підземну піраміду, ухилятися від пасток і ворогів, збираючи ключі, які відкривають двері і спеціальні предмети. Таким чином ШІ не знав, чи правильно він чинить чи ні, адже винагорода зазвичай означає правильну послідовність дій.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Таким чином ШІ вийшло впровадити цікавість, які властиві живим організмам. Так, сенсу в цьому може не бути, але інтерес завжди змушував людей діяти, не знаючи, до яких наслідків це призведе.

Нагадаємо, що саме iPhone X створив тенденцію на виріз на екрані смартфона, яку одразу ж підхопили інші виробники. Тепер практично кожен сучасний смартфон 2018 року має таку родзинку. Однак, в мережі показали новий патент, в якому смартфон отримав відразу 4 вирізу, причому в різних куточках дисплея.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що китайська компанія Xiaomi анонсувала розумний обігрівач для будинку. Серед іншого, він має сенсорны екран, синхронізацію зі смартфоном власника, а також ціну, яка змусить вас його купити без сумнівів. Всього 60 доларів за девайс, який зігріє вас і вашу родину холодною зимою.

Знай.uа писав, що компанія Google створила нову систему захисту, яка точно буде зберігати ваші дані в безпеці. З допомогою JavaScript користувачі можуть виявляти віруси в додатках, які встановлюються на ваш девайс.