Месенджери та їх користувачів в найближчому майбутньому чекає тотальний контроль з боку російського уряду. В силу вступають нові правила перевірки користувачів сервісів обміну миттєвими повідомленнями, які покладуть кінець анонімності. Тепер користуватися месенджером зможе тільки той абонент, на кого оформлений номер телефону.

За порушення правил власників сервісів чекає адміністративний штраф. Робиться це, як стверджують в Роскомнадзорі, в інтересах самих користувачів. Таким чином федеральна служба хоче посилити безпеку для громадян. Крім цього, користувачів позбавлять від настирливої реклами та шахраїв, які заповнили мережі. Тим не менш, експерти скептично налаштовані до даних новин. Вони вважають, що іноземні сервіси не будуть виконувати нові вимоги, і історія з Telegram знову повториться, але в скандалі будуть замішані інші сервіси.

За новими правилами власники месенджерів повинні перевіряти, чи дійсно чи номер телефону користувача зареєстрований на нього. Для цього вони будуть відправляти відповідний запит стільниковому оператору, відповісти на який він повинен протягом 20 хвилин. Таким чином буде здійснюватися перевірка особистості.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Відзначимо, що раніше для реєстрації в сервісі миттєвих повідомлень досить було встановити на смартфон додаток і вказати отриманий в СМС код. Це означало, що користувачі для авторизації могли скористатися будь-яким доступним номером, у тому числі зареєстрованим абсолютно на іншого абонента.

Нагадаємо, що гучний смартфон від китайської корпорації Nubia розмели за хвилину після початку продажів. Варто зазначити, що перша партія була 100 000 смартфонів Nubia X, який отримав відразу два дисплея і корпус у формі моноблока. Також девайс залишився без фронтальної камери, але другий екран допоможе зробити селфи з допомогою основної.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Xiaomi відома своїми пристроями, які шокують весь світ низькою ціною. Таким чином з'явилися на прилавках бездротові навушники, ціна яких близько 25$. Девайс здатний працювати без підзарядки близько 7 годин, забезпечуючи зручне використання.

Знай.uа писав, що після презентації нових девайсів від Apple, ціни на продукцію компанії на території Росії помітно підвищилися. Тім Кук назвав причину цього - занадто слабка економіка країни і нестабільна валюта.