Буває дуже складно змусити собаку слухатися ваших команд, але японські учені, схоже, вирішили цю проблему.

Вони з'ясували, що можна направляти рух собаки за допомогою спеціального жилета з ліхтариками.

В експерименті дослідників з Університету Тохоку показано, як тренована собака може йти по місцевості, використовуючи плями світла як точки на карті. Світло спрямоване таким чином, щоб пляма знаходилося перед собакою або з боків від неї. При цьому оператор може керувати рухом собаки за допомогою геймпада.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Випробування на трьох пуделях показали, що оператор може посилати собаку в різні місця і отримувати звідти відео в режимі реального часу.

Раніше повідомлялося, що корпорація Google оформила заявку на патент розумного одягу. Ні, нові речі від корпорації не отримають мізки, і не зможуть жити своїм життям. Гаджет зможе сповіщати власника про різні події за допомогою вібрації. Досить незвичайна технологія, враховуючи, що Xiaomi вже представила розумну куртку, яка здатна зігріти навіть при екстремально низьких температурах.

Конструкція розумного одягу передбачає наявність вбудованих в предмети гардероба вібромотор з низьким енергоспоживанням. При отриманні SMS повідомлення або вхідному дзвінку розумний одяг зможе сповістити свого власника. Таким чином вам не потрібно буде кожен раз діставати свій телефон і перевіряти пошту або вхідні повідомлення. Куртка сама зможе синхронізувати з телефоном, і сповіщати про всі вхідні СМС.

Взаємодія з підключеними до нього пристрою буде здійснюватися за допомогою частин тканини з підтримкою мультитач, які реагують на дотик.

Нагадаємо, Xiaomi покаже світу потужний ноутбук за ціною смартфона.

Раніше Знай.ua повідомляв, Ілон Маск розповів, що він очікує від Apple в найближчі роки.

Також Знай.ua писав, пилосос iRobot Google розповість все про вашому домі.