Кіберполіція попередила українців про шкідливий вірус, націлений на користувачів операційної системи MS Windows, та надала поради, як його знешкодити. Варто відзначити, що вірус не так легко розпізнати, оскільки шахраї вдаються до нестандартних прийомів.

Повідомлення з шкідливими програмами надходили нібито від імені державних установ, зокрема, судів різних інстанцій. Причому після открітия даного листа від держустанови, вірус моментально заражав комп'ютер, і робив це непомітно для користувача.

Для зараження комп'ютерів користувачів зловмисники використовували декілька шкідливих програм, які мають схожий функціонал. При цьому використовувалися різні методи їх поширення (наприклад, користувачі отримували архівні файли, які зовні виглядали як файли формату pdf, які не викликали ніяких підозр у користувачів мережі).

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За інформацією Кіберполіції, був підроблений навіть вміст цих файлів – зовні вони виглядали як відсканований документ, створений від імені державної установи. Відразу варто зауважити, що зловмисники підготувалися до незаконних дій з особливою старанністю.

Нагадаємо, що нові iPhone 2019 отримають компактний корпус за рахунок нового дисплея, який незабаром з'явиться на ринку разом з Galaxy S10, вихід якого запланований на лютий 2019 року. Серед іншого, варто відзначити зміни в ширині корпусу. Інсайдери сподіватися, що виробник знизить ціну на смартфони, адже виробництво такого дисплея буде набагато дешевше.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що новий мобільний вірус заражає Android-смартфони. Він маскується під програму, яка здатна оптимізувати заряд акумулятора. Однак, після установки вона вимагає ввести пароль в додатків банків, після чого перераховує ваші кошти на іншу карту.

Знай.uа писав, що Apple знайшла лазівку в рішенні суду, який заборонив яблучної корпорації продавати iPhone на території Китаю. Компанія порушила кілька патентів, які використовувалися практично у всіх сучасних iPhone. Варто відзначити, що порушення патентів стосувалося тільки старих версій iOS для iPhone, так що Apple вправно обійшла це обмеження, випустивши чергове оновлення.