19-річний дослідник безпеки з Косово Флоріан Кунушевци (Florian Kunushevci) виявив в додатку Skype для Android-пристроїв вразливість. З допомогою хитрощі, зловмисники можуть стежити за користувачем Android-смартфона, і навіть віддалено розблокувати смартфон, і отримати повний контроль.

Заволодівши чужим Android-пристроєм, стороння людина може без розблокування смартфона відповідати на дзвінки Skype, а звідти переглядати фотографії і списки контактів, відправляти текстові повідомлення і навіть відкривати браузер, натиснувши на посилання в повідомленні. Уразливість може знадобитися злодіям, недоброзичливцям і ревнивим подружжю. Це величезна проблема для програми, адже кожен користувачів, у якого встановлений Skype на Android-пристрої може виявитися в пастці зловмисників.

За словами Кунушевци, після відповіді на дзвінок Skype додаток функціонує як зазвичай, дозволяючи обмінюватися фотографіями і переглядати контакти, навіть якщо інша частина пристрою заблоковано. Іншими словами, Skype надає користувачеві доступ до знімків і контактами, попередньо не перевіривши, чи був він авторизований на самому пристрої. Причому зловмисники можуть це робити непомітно для власника.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Xiaomi представила новий девайс, який порадує всіх користувачів смартфонів. Девайс є і бездротовим зарядним пристроєм, і зовнішнім акумулятором одночасно, що дозволить забути про розетці раз і назавжди. За новинку доведеться заплатити близько 23 доларів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що акції корпорації Facebook закрилися вартістю 131 долар. Зазначається, що через зниження вартості, компанія втратила 25% свого капіталу. Немає сумнівів, що 2018 рік був чи не найгіршим серед всіх. І це цілком логічно, враховуючи, що компанія потрапляла у скандали з витоком даних сотень мільйонів користувачів, викликавши загальне недовіру до себе.

Знай.uа писав, що нові смартфони від LG отримають незвичайну функцію. Варто відзначити, що смартфони позбудуться динаміків, а звук буде відтворювати їх дисплей. Це перші в світі смартфони з такою технологією.