Ні для кого не секрет, що великі компанії збирають про нас дані, які використовують на власний розсуд або ж продають іншим компаніям. Facebook таємно платить за встановлення VPN “Facebook Research” на смартфони, що дозволяє йому отримувати всі телефонні та інтернет-активності користувача. Подібним чином працював додаток Onavo Protect, яке завдяки Apple зникло з App Store.

Тепер Facebook, “за спиною” у Apple, заохочує користувачів встановлювати “Research” і надавати йому root-доступ до мережевого трафіку і отримувати взаємодії людини з телефоном. Таким чином, компанія отримає фактично необмежений доступ до пристрою після установки VPN програми. І Facebook продовжує цим займатися, навіть незважаючи на те, що порушує правила Apple iOS. Судячи з усього, назріває черговий скандал, враховуючи, що Apple робить вигляд, що бореться за особисті дані користувачів iPhone і іншої продукції компанії.

Виявляється, ще з 2016 року компанія платила користувачів у віці від 13 до 35 років до $ 20 в місяць (+ реферальні виплати), щоб продати їх конфіденційні дані отримані завдяки VPN. Судячи з усього, користувачі самі розуміли, що за їх смартфоном будуть стежити, і зливати їх дані стороннім компаніям. За 20 доларів користувачі відмовилися від особистого простору і безпеки.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

Нагадаємо, що відомий блогер показав, з чого складається Xiaomi Mi Mix 3, у якого є механізм слайдера в корпусі. Серед іншого, варто відзначити, що зрушується і развигается він за допомогою магнітів. Сам виробник заявляє, що якості механізму вистачить на 500 тисяч відкриттів і закриття камери. Однак, для тих, хто не користується фронтальною камерою його вистачить на дуже довго. До того ж, далеко не кожен любить користуватися фронтальною камерою.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple приготувала новий ігровий сервіс. Судячи з усього, яблучна компанія готується до випуску ігрового пристрою, типу iPod Touch, що раніше підтверджували інсайдери.

Знай.uа писав, що продажі Pixel 3 з тріском провалилися. Як виявилося, смартфон володіє величезною кількістю недоліків, серед яких навіть несправності камери, або постійні перегріви смартфона під час зарядки. Подивимося, яким буде Pixel 4, вихід якого заплановано на осінь 2019 року.