Аналітики Canalys опублікувала звіт по продажах смартфонів в Європі. Звичайно ж, не можна не відзначити китайську компанію Xiaomi, яка поступово набирає обертів, і захоплює лідерство. І от, статистика є доказом цього.

Наприклад, в Україні в четвертому кварталі минулого року Xiaomi очолила сегмент з часткою 26,7%, змістивши на друге місце Samsung. Щоправда, розрив зовсім невеликий, всього 0,2%. Проте, компанія все ж зуміла добитися величезних висот, і це відбулося всього за кілька років, на відміну від Samsung і Apple, які на ринку смартфонів вже існують кілька десятків років..

Ще один показовий приклад локального ринку — Іспанія. В цій країні за рік Xiaomi увірвалася на третю сходинку рейтингу, за рік наростила поставки на 273,4%. Це рекордний показник.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У цьому році Xiaomi напевно ще більше зміцнить своє становище в Європі. Нагадаємо, що навіть мобільний підрозділ Samsung визнала, що не здатна конкурувати з Xiaomi і Huawei.

Нагадаємо, що голова Xiaomi розповів, якими будуть смартфони 2019 року. Відзначимо, що компанія рік тому придбала компанія, яка спеціалізується на камерах смартфонів. Саме тому в смартфонах Xiaomi, нехай навіть і бюджетних, знаходиться топова камера, з якою не зрівняється навіть об'єктиви iPhone XS Max. У будь-якому випадку, нас чекає багато чого цікавого, так що саме час запастися терпінням і грошима.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що справи у Apple йдуть дуже погано, і в компанії придумали, як збільшити число продажів нових iPhone, які з тріском провалилися в кінці 2018 року. Повідомляється, що співробітникам сервісних центрів Apple наказали почати продавати iPhone XR, замість того, щоб просто зробити ремонт вже зламаний iPhone користувача.

Знай.uа писав, що дизайн китайського Oppo R19 вперше з'явився в мережі. Серед іншого, варто відзначити непоганий екран, і незвичайну камеру, яка має висувний механізм.