Нещодавно набрало обертів новина про те, що програми в наших телефонах підслуховують нас. І це насправді так, адже при їх встановленні ми даємо згоду на доступ до більшості функцій нашого девайсу. Проблема торкнулася і американської компанії Марка Цукерберга - Facebook. В разі чого кампанія повністю відмовилася від своїх застосунків для мобільних пристроїв на таких операційних системах як Android і iOS, які зі зрозумілих усім причин збирають дані про користувачів. Власне саме ця новина і стала причиною всіх лих.

За даними новинного порталу TechCrunch зупинення використання безкоштовних програм для дослідження ринку. З магазину Google Play ( ОС Android ) поспішне була вилучена програма Onavo VPN, більш того компанія Apple для ОС iOS заблокувала споріднене з цією програмою додаток.

Одразу ж пішли результати власного розслідування компанії. Згідно з даними, Facebook починаючи з 2016 року платив користувачам даної програми від 13 до 35 років $20 в місяць за установку мобільного додатку. Саме установка програми дозволяла повний доступ компанії до особистих переписок в соцмережах, адрес електронної пошти та інших важливих персональних даних.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

16 лютого на загальний огляд була видвинута новина про те, що Facebook веде список потенційно небезпечних для компанії людей, тобто тих, хто може представляти для неї загрозу. Більше того, компанія відстежує їх геолокацію. До цього перелsre можуть потрапити всі, як незадоволені користувачі, так і колишні співробітники компанії, які залишилися незадоволеними пысля звільнення.

Нагадаємо, раніше "Знай.ua" " писав про откровеня компанії Samsung щодо помічника Bixby. Він ні на що не годиться. Компанія не змогла випробувати успіх яблучників у випадку з легендарною Siri.


Також "Знай.ua" повідомляв про нову ігрову приставку Mad Box. Багато хто визнали її краще за Sony PlayStation.

Раніше "Знай.ua" інформував про помилки які ми допускаємо при використанні телефону.