Після масштабного програмного збою орбітального телескопа Hubble NASA повністю відновила роботу. Судячи по всьому космічному агентству вдалося виправити поломки в системі дорогого телескопа Hubble.

"NASA відновив роботу основної дослідницької камери (Advanced Camera for Surveys, ACS) Hubble, робота якої була припинена 28 лютого. Заключні випробування проведені і з 6 березня камера повернута в робочий режим", - йдеться в повідомленні.

Також у NASA заявили, що проблеми з фотокамерою відбулися після некоректного оновлення програмного забезпечення. Оперативна група провела повторні тести, щоб перезавантажити пам'ять і перевірити весь процес.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Нагадаємо, що Hubble - автоматична обсерваторія на орбіті навколо Землі, названа на честь Едвіна Хаббла. Він працює на орбіті 29 років, хоча спочатку термін його експлуатації був розрахований на 15 років. У NASA вважають, що експлуатаційна надійність апарату до 2025 року становить понад 80%. Судячи з усього, це один з найвдаліших проектів NASA, враховуючи, скільки інформації орбітальний телескоп приніс.

Нагадаємо, що компанія Microsoft займається розробкою нового браузера, який буде працювати на базі движка Chrome. Втім, немає сумнівів, що новий сервіс буде працювати значно швидше. До того ж, інтерфейс нового браузера буде дуже нагадувати браузер Chrome, який користується величезною популярністю.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Xiaomi представила розумну скарбничку для дітей. Повідомляється, що девайс зможе зацікавити дитину на кілька годин. До того ж, скарбничка вміє синхронізуватися зі смартфоном, що не може не радувати користувачів. Втім, девайс коштує аж 60 доларів.

Знай.uа писав, що PlayStation 5 отримає нереальні можливості. Повідомляється, що Sony впровадить технологію об'ємного звуку, навіть якщо він є плоским. Sony розробила цю технологію кілька років, так що фанати будуть в захваті.