Хімічні речовини, що використовуються в звичайних вогнегасниках, марні проти пожеж в літій-іонних батареях, які схильні до ланцюгової реакції. Це означає, що електрокари набагато небезпечніше звичайних автомобілів.

Експерти з безпеки кажуть, що є два способи загасити акумулятор електрокара – використовувати тисячі літрів води, (що набагато більше, ніж потрібно, щоб загасити звичайний ДВС) або дати йому згоріти дотла.

Пожежники в кінцевому підсумку використовували воду, щоб загасити полум'я, але Tesla Model S знову загорілася ще два рази після буксирування з місця аварії. Це ж явище спостерігалося і в попередніх аваріях Tesla. Це означає, що під час ДТП, електрокари можуть виявитися смертельною пасткою як для водія, так і для пасажира. Якщо звичайні авто можна загасити за допомогою вогнегасника, який повинен бути в кожному автомобілі, то електрокар вимагає набагато більше ресурсів і зусиль для ліквідації вогню.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, що Sony PlayStation 5 ще до виходу встигла засмутити фанатів. Повідомляється, що більше не вийде купити вже використані диски з іграми, щоб істотно заощадити. У новій консолі не буде дисководу, і єдиним виходом залишиться сама покупка ігри у Steam. Це означає, що компанія вирішила позбавити користувачів від можливості заощадити.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Xiaomi Mi Play з'явився в Україні. По суті, це бюджетний девайс, який порадує непоганий начинкою, але при цьому і приємною ціною. Сам апарат продається за ціною в 4699 гривень, що робить його кращим бюджетником на сьогоднішній день.

Знай.uа писав, що корпорація Google оновити браузер Chrome. Судячи з усього, браузер відмовиться від підтримки сервісу Flash, який за сучасними мірками помітно застарів. Замість цього будуть використовуватися більш сучасні сервіси, які вживають помітно менше ресурсів.