Компанія Google вирішила піти на мирову і врегулювати колективний позов, поданий у лютому минулого року власниками смартфонів Pixel і Pixel XL.

У деяких смартфонів від Google були проблеми з одним або декількома мікрофонами (всього їх три). Спочатку посипалися скарги від користувачів, а в 2017 році виробник визнав цю проблему. За словами представників компанії, мікрофон або повністю несправний, або проблема виникла через тріщини в запаяному з'єднанні звукового кодека. У будь-якому випадку, проблема була не на боці користувачів, так що Google нічого не залишалося, як визнати наявність проблеми.

Google пропонувала обміняти несправний смартфон на новий, але були випадки, коли користувачі отримували замість “зламаного” гаджета такий же. Незважаючи на це, компанія продовжувала продавати “пікселі”. Звичайно ж, користувачі не могли просто так забути це, так що тепер пошуковому гігантові доведеться за все поплатитися.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Зараз Google погодилася виплатити користувачам компенсацію за несправні смартфони. Це стосується моделей Pixel і Pixel XL, випущених до 4 січня 2017 року. Для цього необхідно мати документи, що підтверджують покупку.

Максимальну суму в $500 отримають саме ті “щасливчики”, які обміняли свій гаджет і отримали таке ж несправний пристрій. Тим, хто не наважився на обмін, виплатять по $350. Ті користувачі, які не повідомляли про дефект, отримають по $20 (дрібниця, але приємно).

В результаті загальна сума компенсацій складе близько $7,25 мільйонів. Що ж, для Google це не такі вже і серйозні гроші, так що можна і далі сміливо випускати зламані смартфони, лише б вони продавалися.

Нагадаємо, що смартфон Oppo Reno Z здивує публіку революційної начинкою. Інсайдери повідомляють, що смартфон з'явиться першим на ринку з новим процесором MediaTek Helio P90. Не виключено, що новий чіп зможе скласти конкуренцію навіть Snapdragon 855. Це чудова новина, так як смартфони з процесорами нового покоління будуть з'являтися на ринку з кожним сезоном частіше. Крім цього, девайс отримає акумулятор на 3950 маг, чого більш ніж достатньо для автономної роботи протягом всього дня.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple випустила черговий рекламний ролик. На цей раз, сюжет крутиться навколо iPhone Xr, і його головного достоїнства. Дивно, але цей бюджетник перевершив більш дорогі версії iPhone за часом автономної роботи

Знай.uа писав, що експерти оцінили якість флагмана OnePlus 7 Pro, який був анонсований 14 травня. Як виявилося, експерти поставили дисплея смартфона найвищий бал A+. Подібною оцінкою можуть похвалитися Galaxy S10 і iPhone XS Max.