Європейський авіабудівний концерн Airbus 3 травня 2019 року провів перші льотні випробування перспективного міського аеротаксі CityAirbus в німецькому Донауверте. Відразу варто відзначити, що апарат виглядає футуристично, і кидається в очі.

Так, перший політ апарату відбувся в безпілотному режимі, причому CityAirbus був прив'язаний тросами до наземних якорів для безпеки.

Перший політ гвинтокрилої техніки зазвичай проходить на прив'язі - літальний апарат надійно утримується тросами для того, щоб уникнути аварії у разі втрати керування. Однак, на цей раз все обійшлося без екстрених ситуацій.

Під час таких випробувань розробники перевіряють роботу двигунів і системи управління гвинтокрилої техніки.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Під час випробувань CityAirbus здійснив кілька злетів і посадок. Апарат також перевірили в режимі висіння. Всі проведені перевірки визнані успішними. У разі успішних тестів, апарат будуть відчувати у вільному польоті, а вже після цього разом з пасажирами. Зазначимо, що запасу ходу вистачить на цілих 60 кілометрів.

Нагадаємо, що смартфон Oppo Reno Z здивує публіку революційної начинкою. Інсайдери повідомляють, що смартфон з'явиться першим на ринку з новим процесором MediaTek Helio P90. Не виключено, що новий чіп зможе скласти конкуренцію навіть Snapdragon 855. Це чудова новина, так як смартфони з процесорами нового покоління будуть з'являтися на ринку з кожним сезоном частіше. Крім цього, девайс отримає акумулятор на 3950 маг, чого більш ніж достатньо для автономної роботи протягом всього дня.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple випустила черговий рекламний ролик. На цей раз, сюжет крутиться навколо iPhone Xr, і його головного достоїнства. Дивно, але цей бюджетник перевершив більш дорогі версії iPhone за часом автономної роботи

Знай.uа писав, що експерти оцінили якість флагмана OnePlus 7 Pro, який був анонсований 14 травня. Як виявилося, експерти поставили дисплея смартфона найвищий бал A+. Подібною оцінкою можуть похвалитися Galaxy S10 і iPhone XS Max.