Microsoft виступила із заявою про те, що хакери, які працюють на російський уряд, використовують принтери, пристрої “інтернету речей” та інші девайси для злому комп'ютерних мереж. Схоже, тепер навіть американська компанія повідомила, що хакерські атаки відбуваються з Росії, і спростувати це не вийде.

Згідно з повідомленням Microsoft, дослідники компанії виявили перші атаки в квітні, зазначивши, що хакери зламали офісні принтери і VOIP-телефони у кількох місцях. Вони зробили ці пристрої “точками входу”, через які продовжили шукати більш повний доступ до мережі.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Кожен з цих девайсів зв'язався з сервером, що належить "Strontium", спонсорований Росією команді хакерів, більш відомої як Fancy Bear або APT28. З якою метою ці атаки проводилися - невідомо. Можливо, з метою грошової наживи, або ж для дестабілізації роботи великих корпорацій.

Нагадаємо, що ігрова приставка PlayStation 4 від Sony допомогла компанії побити світовий рекорд. Зазначимо, що консоль продали близько 100 мільйонів разів, і це всього лише за кілька років. Звичайно, конкуренти не могли наблизитися до таких показників продажів. Можливо, це зміниться після початку продажів PlayStation 5.

Як повідомляв Знай.uа компанія Google виявила в iPhone від Apple уразливості, які дозволяють зламати будь-який смартфон з допомогою звичайних додатків.

Також Знай.uа писав, що компанія Vivo вирішила випустити новий смартфон з двома екранами, який отримає купу крутих функцій.