Фахівцям завдяки телескопу Very Large Telescope (VLT) в Чилі вдалося вивчити неправильну галактику NGC 6240, яка знаходиться в 300 мільйонів світлових років. Вона має дивну форму і, як вважалося, була сформована в результаті зіткнення двох галактик.

У новому дослідженні припустили, що в центрі даної галактики знаходиться три надмасивні чорні діри, які могли сформуватися як результат зіткнення одночасно трьох галактик.

Галактика, фото: NASA/ESA/the Hubble Heritage (STScI/AURA)-ESA/Hubble Collaboration/Evans A.
Галактика, фото: NASA/ESA/the Hubble Heritage (STScI/AURA)-ESA/Hubble Collaboration/Evans A.

Всі три чорні діри в центрі NGC 6240, як вказується, мають маси понад 90 мільйонів сонячних; вони знаходяться в області космосу, тягнеться менш ніж на 3 000 світлових років — тобто менш ніж на одну соту розмірів галактики. Зазначається, що така концентрація надмасивних чорних дір виявлена вперше.

Нагадаємо, Земля може зануритися в непроглядну темряву майже на тиждень.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"
Показати ще

Як повідомляв Знай. ua, вчені виявили надшвидку зірку.

Також Знай. ua писав, що знайдена найменша планета в сонячній системі.