Вчені дослідили, що сусідня галактика зіткнеться з Чумацьким шляхом, після чого наша Сонячна система потрапить в космічну воронку.

Про це пише британське видання The Guardian.

Такого висновку дійшли астрономи на основі комп'ютерної стимуляції карликової галактики під назвою Велика Магелланова хмара. Вона - одна з багатьох галактик-супутників, які обертаються навколо Чумацького шляху. Як виявилося, замість того, щоб рухатися по орбіті на безпечній відстані або відірватися від гравітаційного поля нашої галактики, Велика Магелланова Хмара вріжеться в Чумацький шлях.

"Весь Чумацький шлях здригнеться. Якщо це дійсно станеться, я не бачу можливості для наших нащадків пережити таке", - сказав директор Інституту обчислювальної космології Карлос Френк.

Зараз Велика Магелланова хмара знаходиться на відстані приблизно 163 тисяч світлових років від нашої галактики. Вона рухається зі швидкістю 400 кілометрів на секунду вглиб Всесвіту. Але симуляція астрофізиків з Університету Дархама виявила, що галактика сповільнилася і розгорнулася в бік Чумацького шляху. Тому зіткнення галактик відбудеться приблизно через 2,5 мільярда років.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Хоч ймовірність зіткнення зірок і планет мала, удар цілої галактики, маса якої в 250 мільярдів разів перевищує масу Сонця, стане нищівним.

Раніше повідомлялося, що відомий астролог Влад Росс дав прогноз того, на чию долю в 2019 році випаде найбільше неприємностей. По знакам Зодіаку таких представників буде чотири. Дуже уважними, зокрема до свого здоров'я, потрібно бути Рибам, Дівам, Ракам і Тільцям.

Нагадаємо, на початку січня 2019 року в магнітному полі Землі відбуватимуться зміни.

Як повідомляв портал "Знай.uа", що вчені винайшли пристрій, здатний побачити душу людини: сенсаційне відкриття.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", тепла вода лікує десятки хвороб: вчені пояснили, як правильно пити.