Ще з середніх віків вчені намагалися дати наукове пояснення людської душі і зафіксувати її наявність. Нагадаємо, що проводилися численні експерименти, серед яких на сьогоднішній день можуть здатися просто божевільними і нелюдськими.

Про це повідомляє Politeka.

Душа традиційно вважається чимось нематеріальним і непідвладним фізичній дослідження, проте різні експерти не втрачають надії знайти цю безсмертну субстанцію. Один з відомих експериментів довів наявність душі.

Зате в 1907 році американський медик Дункан Макдугалл спорудив спеціальну ліжко для невиліковно хворих, які одночасно представляє собою надчутливі ваги. Після смерті людини, його вага моментально зменшується на 21 грам. Китайські дослідники з Шеньчженя вирішили піти ще далі і зайнялися винаходом інноваційного сканера мозку, який в теорії дозволить виявити душу. Пристрій, розробка якого обійдеться, щонайменше, у 130 мільйонів доларів, стане самим передовим на планеті апаратом для магнітно-резонансної томографії, властивості якого будуть майже фантастичними. Принаймні, так стверджують самі автори цього амбітного проекту. Залишилося тільки чекати, поки це пристрій не покажуть у справі.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Якщо вірити їм, сканер дозволить обстежити методом ядерного магнітного резонансу кожен нейрон у мозку живої людини і, можливо, відповісти на деякі фундаментальні питання про наше існування, в тому числі осягнути справжню сутність людської істоти. Однак .вчені хочуть провести експеримент без містики - тільки науково доведені ефекти.

Нагадаємо, що китайська компанія Huawei заробила близько 100 мільярдів доларів за 2018 рік. На сьогоднішній день це чи не рекорд. Ці цифри звучать несподівано, адже девайси компанії заборонили на всій території США, так як уряд Штатів не довіряє китайській техніці, підозрюючи її в можливості шпигунства.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple випустила нову рекламу iPhone XR. Так, яблучна корпорація вміє дивувати, і в самому ролику було знято величезну кількість людей в різнокольорових костюмах. Судячи з усього, продажі iPhone XR йдуть не так добре, як хотілося б Apple.

Знай.uа писав, що експерти назвали дату смерті Sony PlayStation 4. Варто нагадати, що консоль вже застаріла, і виробники не можуть вичавити з неї красиву картинку, обмежуючись технічними можливостями пристрою. Так і геймери тепер не можуть насолодитися красивою картинкою. Судячи з усього консоль стане непотрібною вже у 2026 році, як раз через 13 років після виходу консолі на прилавках.