Люди мріють приземлитися на Марсі вже понад століття, і НАСА спробувала прискорити процес колонізації Марса. Звичайно ж, виникає питання - де ж першим колонізаторам Марса приземлитися.

NASA
NASA

Згідно з дослідженням, опублікованим у вівторок в Geophysical Research Letters, Arcadia Planitia, плоска область, сформована стародавніми потоками лави, може відповідати всім вимогам. Ця область містить величезну кількість дрібного льоду трохи нижче поверхні Марса, що дозволило б астронавтам легко збирати власну воду замість того, щоб тягнути її з Землі. Лід знаходиться настільки близько до поверхні, що космонавти могли дістатися до нього ручними інструментами, якщо вони цього потребували. Приміром, лопатами.

Дослідження на Марсі, фото: mogilew.by
Дослідження на Марсі, фото: mogilew.by

“Просто так складно що-небудь принести з Землі”, - сказав провідний автор Сільвен Піку, вчений-планетолог з Лабораторії реактивного руху НАСА. «Якщо вам не потрібно приносити власну воду, ви економите купу грошей, простору і маси на своєму космічному кораблі, і замість цього ви можете принести більш цікаві наукові інструменти”.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, що флагманський смартфон Vivo V30 засвітився на тестах ще до презентації. Відзначимо, що новинка отримає наворочену камеру, а також передовий процесор.

Як повідомляв Знай.uа, NASA показали карту води Марса. Колонізатори зможуть відразу ж добути воду на Марсі, якщо це буде необхідно в майбутньому.

Також Знай.uа писав, що браузер Google Chrome обзавівся крутий начинкою. Тепер популярний сервіс може робити знімки екрану самостійно.