З'явилася інформація, що гігантський астероїд наближається до Землі та досягне мінімально можливого відстані до нашої планети вже в середу, 29 квітня. Астрономи NASA змогли зробити знімок космічного об'єкту.

Об'єкт отримав назву 1998 OR2, і в кінці квітня траєкторія його польоту буде проходити на відстані 6,3 мільйона кілометрів від Землі. Фахівці вважають такі об'єкти потенційно небезпечними.

Слід зазначити, що при вигляді радіолокаційного зображення астероїда створюється враження, що космічний об'єкт у округлій масці-респіраторі. Фотографію зробили вчені Обсерваторії Аресібо в Пуерто-Ріко.

Астероїд, NASA

Також астрономи стверджують, що 1998 OR2 ніякої небезпеки не представляє, так як пролетить далеко від нашої планети. Згідно з оцінками дослідників, небесне тіло має ширину від 1,8 до 4,1 км - досить велику, щоб загрожувати цивілізації.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Раніше експерти представили на відео модель, яка показує співвідношення траєкторії астероїда й інших планет Сонячної системи до Землі.

За критеріями NASA потенційно небезпечними астероїдами вважаються ті, розмір яких понад 140 метрів, а близькість до планеті менше 7,5 мільйона кілометрів. У свою чергу, космічний об'єкт 1998 OR2 добре вписується в ці критерії.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що телескоп NELIOTA зафіксував соте падіння метеорита на супутник Землі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", дослідники розгадали таємницю астероїда у формі сигари.

Також "Знай.ua" писав, що велика і яскрава комета підійде до Землі і інших планет Сонячної Системи в травні 2020 року.