В даний час не існує конкретних рекомендацій по тому, який матеріал краще використовувати, щоб мінімізувати поширення крапель від кашлю або чхання.

Тести масок, Physics of Fluids

Дослідження коледж інженерних та комп'ютерних наук Атлантичного університету Флориди було зроблено на основі візуалізації кашлю. Всього учені протестували 3 найпопулярніші різновиди захисту, не рахуючи респіраторів. Так як маску можна зробити самому з підручних засобів, цей тест виявиться корисним для всіх.

Тести масок, Physics of Fluids

Результати здивували всіх: бандана пропускала краплі 75 см при диханні. Однак під час чхання цей показник збільшився: 107 см при рекомендованій дистанції в півтора метра. Такий захист не є достатньо ефективною, якщо перебувати в магазині або громадському транспорті.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Двошарова бавовняна маска: при звичайному диханні вони пропускає лише на 17 див.

І конусоподібна маска пропускає при диханні крапельки на 40 див.

Тести масок, Physics of Fluids

Судячи з результатів, двошарова маска є найкращим способом уберегти людей від потенційного зараження.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в мережі показали перероблений концепт автомобіля Hyundai 45 EV Concept. Новинка навіть для концепт-карів виглядає дуже сміливо. Втім, не факт, що він залишиться лише на папері, адже компанії можуть з легкістю втілити свої автомобільні фантазії в реальність.

Як повідомляв Знай.uа довгоочікувана iPhone 12 засвітився на відео. Зазначимо, що презентація новинки відбудеться вже у вересні, якщо пандемія не порушить плани. Що стосується самого гаджета, він отримав дизайн iPhone 4.

Також Знай.uа повідомляв, люксовий гіперкар Bugatti Divo за $5.6 мільйонів тестують на знаменитій гоночній трасі. Відзначимо, що автомобіль має величезну потужність, але і ціна від цього тільки зростає. Придбати новинку не так просто - вона випускається обмеженою серією.