Браузер Chrome продовжує залишатися найпопулярнішим веб-браузером на планеті, але відносно новий конкурент від Microsoft починає робити великі успіхи в Google.

Читайте Знай в Google News!

Коли справа доходить до веб-браузерів, переможець все ще один. Google Chrome залишається далеко попереду величезної кількості людей, які використовують його кожен день, а останні статистичні дані свідчать про те, що тепер на нього припадає 69,25% світового ринку. Це приблизно на один відсоток більше, ніж минулого року.

Це явно вражаюча статистика, але Google може бути більш ніж трохи стурбований зростанням одного зі своїх перспективних конкурентів.

робота за ноутбуком, фото: Pxhere
робота за ноутбуком, фото: Pxhere

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Новий браузер Microsoft Edge набирає серйозні темпи: статистика NetMarketShare показує, що це програмне забезпечення зараз використовують 10 відсотків всіх користувачів мережі.

Хоча це все ще далеко позаду Chrome, Edge майже подвоїв свою користувацьку базу з минулого року і тепер міцно займає друге місце, випереджаючи Firefox і Safari.

Edge тепер є опцією за замовчуванням у Windows 10, що, безумовно, допоможе збільшити його кількість, але ще одна причина, чому люди вибирають це програмне забезпечення, може бути пов'язана з рішенням Microsoft переключити Edge на додаток на основі Chromium на початку цього року.

Для тих, хто не стежив за змінами в Edge, Microsoft зробила величезну ставку, перевівши додаток на ту ж кодову базу Chromium з відкритим вихідним кодом, яку Google використовує для свого браузера Chrome.

Це було безумовно гарне рішення, оскільки користувачам сподобався чистий інтерфейс і простота використання.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що смартфон Google Pixel 5 отримав ті ж проблеми, що і попередня модель. Схоже, компанія не збирає вносити радикальні зміни, і зробила акцент на новому процесорі і ОС Android 11.

Як повідомляв Знай.uа, глава NASA хоче повернути Плутону статус планети. Дивно, але раніше та ж людина виступала за те, що зробити Плутон карликовою планетою.

Також Знай.uа повідомляв, вірус Джокер заразив мільйони Android-смартфонів за допомогою додатків, під які шкідливий код маскувався.