Стало відомо про те, які рідини потрібно обов'язково міняти в автомобілі перед холодною зимою. Шпаргалка для водіїв, яка явно стане у нагоді кожному.

Кожен із нас різко замислюється над тим, як багато технічних рідин циркулює в нашому транспортному засобі. З настанням холодів усі вони намагаються як мінімум загуснути, якщо не замерзнути, що значно впливає на роботу вузлів автомобіля.

Автомобіль, фото: скріншот
Автомобіль, фото: скріншот

Насамперед потрібно використовувати моторне масло . Холодний пуск - одне з найважчих випробувань двигуна всередині, і скорочує його ресурси. Раніше заміна моторної олії вважалася сезонною, і на літо вибирали густішу рідину, а ось на зиму рідку. Це значно спрощував холодний запуск. Сучасні олії стали універсальнішими, і кожен сезон його все одно потрібно оновлювати.

Трансмісійне масло . У звичайному легковому автомобілі є один провідний редактор, який потребує заміни такого виду рідини. Трансмісійні олії вважаються всесезонними, але з застереженнями. Наприклад, масла в'язкістю 80W і 85W на морозі густіють, немов мед, серйозно ускладнюючи рух. Динаміка автомобіля різко погіршується, а бортовий комп'ютер починає показувати неймовірні цифри витрати палива ("трансмісійка, що густіє" - одна з основних причин підвищеної зимової витрати).

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Автомобіль, фото: Знай.ua
Автомобіль, фото: Знай.ua

Робоча рідина для автоматичної коробки передач . Її теж потрібно періодично змінювати. Те саме стосується і гальмівної рідини . У неї є одна неприємна особливість - схильність вбирати у себе воду. Все це значно знижує ефективність гальмування, особливо на слизькій дорозі.

Купівля автомобіля, фото: скріншот з відео
Купівля автомобіля, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що вітаміни доступні кожному: українцям показали нові ціни на мандарини та апельсини .

Раніше повідомлялося, що старт накопичувальних пенсій в Україні: Мінсоцполітики озвучило перші вимоги

Також, поменше гальмуйте, міняйте масло та почистіть багажник: прості поради водіям, які допоможуть економити на бензині