Портал "Знай.uа" зібрав топ-5 міфів про чай. Всі ми любимо чай, проте міфи можуть ввести в оману любителів цього найдавнішого напою.

1. Для правильного заварювання чаю потрібно використовувати тільки крутий окріп. Кожен сорт чаю вимагає своєї температури заварювання. Для того щоб отримати ідеальну чашку чорного чаю, використовуйте тільки що вскипяченную воду 98-100 градусів. А для більш делікатних зелених і білих сортів потрібна вода, охолоджена до 75-85 градусів – більш висока температура просто вб'є їх смак і аромат.

2. Чай, приготований в заварювальному чайнику, можна зберігати протягом доби. Це неправда. Будь сортів чаю бажано випивати найближчим часом після заварювання. Свіжозаварений чай не можна довго зберігати, оскільки в ньому за кілька годин, не кажучи вже про добу, накопичуються шкідливі для організму дубильні речовини.

Популярні новини зараз

Бурякова ікра "Пікантна" на зиму: корисна заміна борщам і салатам

Ляльку з "Гри в кальмара" поставили стежити за порушеннями в реальному житті: на "червоний" тепер не пройдеш

Роман Свічкаренко пішов від "Холостячки" Злати Огнєвіч через дружину: "У мене всередині почуття"

Володимира Дантеса запідозрили в дивній любові, Дорофєєва ні до чого: "Просто кайф!"

Показати ще

3. Чим більша за розміром чайний лист, тим краще напій. Розкриємо секрет - розмір чайного листя нічого не говорить про якість чаю. Кожен сорт має на увазі свій розмір і форму скручування чайного листя. Найкраще знайти перевіреного виробника, ну і звичайно, мати можливість спробувати чай перед покупкою, щоб остаточно переконатися в правильному виборі!

4. Чай містить в собі стільки ж кофеїну, скільки і кави. Всупереч поширеній думці в чаї кофеїну більше, ніж у каві. Але тут є декілька "але". Кофеїн, який міститься в сухому чайному листі, ніколи не переходить у заварений чай повністю, тому його реальний зміст у чашці готового чаю буде нижче, ніж у чашці свіжозавареної кави.

5.Зелений чай корисніший для здоров'я. Зелений чай дійсно багатий натуральними антиоксидантами і мікроелементами, але це жодною мірою не скасовує корисних властивостей інших сортів чаю.

Раніше портал "Знай.uа" розповів про топ-5 міфів про пиво.