М'ясо курки відрізняється від інших сортів м'яса легкістю. Його рекомендують при дієтичному харчуванні, а також воно стає одним з перших продуктів, яке пробують діти після материнського молока. Рецепти приготування курятини вражають різноманіттям, але одним із самих смачних є спосіб приготування курки в сметанно-молочному соусі.

Для приготування цієї страви знадобиться:

  • Курятина – 1 штука;
  • Моркву – 1 штука;
  • Гриби (печериці) – 300 грам;
  • Вода – 50-100 грам;
  • Масло – за смаком;
  • Сіль і цукор – за смаком.

Для соусу знадобитися молоко 0,5 склянки, сметана 0,5 склянки і борошно 2 чайних ложки, сіль за смаком.

Курка в молочно-сметанному соусі Фото: Gotuemo.pp.ua

Спосіб приготування

Курку потрібно промити під проточною водою, зняти з неї шкіру і зайвий жир. Моркву почистити і порізати або потерти на тертці. На дно каструлі або глибокій сковороди налити окріп і викласти шматочки курки. Зверху присипати все морквою і поставити гаситися на повільному вогні 10 хвилин. Далі потрібно підготувати дрібно порізані гриби. Їх викладають на курку, яка продовжує гаситися ще 20 хвилин.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Для соусу потрібно взяти борошно і розвести в 0,5 склянки теплого молока. Борошно потрібно добре розмішати, щоб не залишилися грудочки. У цю суміш додаються 0,5 склянки сметани. Соус потрібно посолити. Після цього його виливають в каструлю з куркою, яка вже досягла напівготовності. Разом з соусом курка гаситься ще 5-10 хвилин.

Нагадаємо, Знай повідомляв, як можна схуднути за допомогою соди.

Знай писав, як приготувати смачні картопляні зрази.

Нещодавно Знай передавав, як створити яскраві і неповторні салати в склянці.