На Тернопільщині в Козицком районі місцеві жителі бачили смерч. Він пронісся біля села Таурив. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на місцевих жителів і на повідомлення місцевих метеорологів.

Михайло Демкович розповів журналістам, що бачив рідкісне для України природне явище. Крім того, смерч бачила і мешканка Оксана Бойко. Жінка розповіла, що смерч пройшов між селом і селами Дмухивцы і Козлив. В момент, коли смерч підійшов жінка була на городі і дуже злякалася, так як бачила це явище вперше.

Інформацію про смерчі в Тернопільській області підтвердили і в місцевому гідрометцентрі. Синоптики відзначили, що зараз з'ясовують обставини утворення смерчу. Вони також відзначили, що це рідкісне явище для Тернопільщині і швидше за все він виник із-за різкого перепаду температур.

У ДСНС в свою чергу заявили, що від жителів цих сіл не надходило повідомлень про руйнування або інших надзвичайних ситуаціях.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Варто відзначити, що торнадо для України перестають бути рідкістю. У 2020 році весна порадувала жителів Херсонської та Запорізької областей смерчами, які пройшлися по морю і по суші. Місцеві жителі зафіксували природні явища на відео і фото. Крім того, був зафіксований торнадо і в Донецькій області в Костянтинівському районі.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що в Херсонській області з моря на сушу прийшов торнадо.

Знай писав, що в Донецькій області зафіксували торнадо пройшовся по полях і посадкам.

Нещодавно Знай передавав, що під Запоріжжям в Азовському морі пройшовся смерч.