Українські захисники продовжують контрнаступ практично на всіх ділянках фронту, і нам досі потрібна допомога від західних партнерів. Як же надалі розвиватимуться події на фронті.

Про це розповів голова Міністерства оборони України Олексій Резніков у своєму нових інтерв'ю для порталу Politico.

Справа в тому, що на думку чоловіка, Україна може дозволити Заходу випробувати своє озброєння проти російської армії. Від цього лише виграють усі: Захід зможе одразу побачити свою розробку у дії, а Україна отримає таке необхідне озброєння для перемоги над російською агресією.

Олексій Резніков, скріншот: YouTube
Олексій Резніков, скріншот: YouTube

"У нас є бойовий полігон в Україні під час цієї війни…Я думаю, що всі (країни) бачать, як ми використовуємо ці системи, ви знаєте, що у нас є вісім різних 155-мм артилерійських систем у польових умовах… Так що це схоже на змагання між системами, щоб побачити, яка з них виявиться найефективнішою", - каже Олексій Резніков.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також, за словами глави відомства, на дев'ятий місяць війни Україна все ще чекає від Заходу на постачання танків і літаків, адже вони змогли б зіграти одну з ключових ролей у цій війні. Поки що такі розмови не ведуться, проте надія все ще існує. А сам міністр налаштований оптимістично.

Воїни ЗСУ, фото: Facebook
Воїни ЗСУ, фото: Facebook

"Я дійсно оптимістично налаштований у тому, що танки "Абрамс" можливі в майбутньому (для України), і я впевнений, що винищувачі типу F-16, F-15 або "Грипен" зі Швеції також будуть можливі", - продовжив Олексій Резніков.

До речі, в інтерв'ю порталу Fox News чоловік розповів трохи про звільнення Херсонської області. Там настання українців трохи сповільнилося, і окупанти дуже бояться втрати міста.

Це станеться у будь-якому випадку, і потрібно лише небагато часу. Наразі ведеться підготовка.

"На півдні ми також продовжуємо нашу контрнаступальну кампанію. Прямо зараз певні погодні умови, я маю на увазі дощ, роблять нас трохи повільніше. Але ми використовуємо тактику крок за кроком повертати наші села, метри та кілометри, і ми продовжуватимемо це робити", – сказав голова Міноборони.

Олексій Резніков, фото: скріншот з відео
Олексій Резніков, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що путін знову гримить ядерною валізою: запустять, щоб залякати всіх

Раніше повідомлялося, що окупанти продовжують "героїчно" втікати з Херсона: чи чекати на вуличні бої в місті

Також пропагандисти дістали методичку з Маріуполя і готуються повністю стерти Херсон.