З'явилися нові подробиці щодо режиму білоруського диктатора Олександра Лукашенка. У країні почали затримувати родичів білоруських добровольців, котрі загинули в Україні.

Про це повідомляє моніторингова група "Білоруський Гаюн".

Справа в тому, що цього разу вони затримали родичів білоруського добровольця Василя Парфєнкова.

За попередніми даними, силовики, які підкоряються самопроголошеному президентові Білорусі Олександру Лукашенку, затримали одного із родичів бійця полку імені Кастуся Калинівського Василя Пафенкова.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Родича Парфєнкова затримали і змусили записати "покаяне відео", де він називає себе братом загиблого Василя і "визнає", що був підписаний на "екстремістські" ТГ-канали", - йдеться у повідомленні.

Чоловік загинув в Україні, борючись проти російської агресії. Саме це й не влаштувало диктатора, який почав мстити родичам.

Незадовго до цього також було затримано двоюрідного брата, сестру та маму загиблого під Лисичанськом білоруського добровольця.

Олександр Лукашенко. Фото: скрін youtube
Олександр Лукашенко. Фото: скрін youtube

Це вже не перший подібний випадок. Раніше у країні затримали чоловіка, який публічно виступав проти війни в Україні. Ці нелюди змусили його перепрошувати за свою людську позицію.

49-річний житель міста Могильов ставив лайки під антивоєнними постами у російській соцмережі "Однокласники". У Білорусі продовжують знущатися з таких людей, і навіть б'ють.

Нагадаємо, що наступ з Білорусі: коли з'явиться реальна загроза

Раніше повідомлялося, скільком росіянам робили пластику, щоб ті працювали двійниками путіна.

Також, росіяни ввели масові репресії в Мелітополі через страх перед партизанами: перевіряють телефони та обшукують