Визволення Херсона 11 листопада стало знаковою подією у розв'язаній росією війні проти України. Окупанти повністю вивели свої війська з правобережжя Дніпра, а у місті мирні жителі зустрічали ЗСУ зі сльозами на очах.

Однак після цього російські окупанти заворушилися і вже готуються тікати з лівого берега Херсонщини. І це після заяв, що у них "все під контролем".

Колаборантам та їхнім сім'ям почали надходити смс-розсилки про те, що в частині міста проводиться евакуація, а саме із тимчасово окупованої Нової Каховки. Місце збору або час не вказують, просто залишають номер телефону.

Окупанти проводять евакуацію у Херсоні
Окупанти проводять евакуацію у Херсоні

Також стало відомо про те, що російське командування проводить "евакуацію" власних військових баз із Херсонської області ближче до окупованого Криму. У ЗМІ такі рішення пояснюються тим, щоб їх не дістали реактивні системи HIMARS.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Евакуація бази окупантів
Евакуація бази окупантів

Евакуація бази окупантів
Евакуація бази окупантів

За супутниковими знімками видно, як окупанти "евакуюють" свою гелікоптерну базу в Чаплинці, яка тепер опинилася в межах досяжності HIMARS (від Берислава до неї 55 км).

Відстань між базою окупантів та зоною досяжності HIMARS
Відстань між базою окупантів та зоною досяжності HIMARS

Раніше ми писали про те, що росіяни палають через звільнення Херсона: найкращі цитати, які зігріють кожного українця

Як повідомляв Знай.ua, ЗСУ можуть скористатися безпорадністю окупантів узимку: операція з "деморалізації" росіян пройшла успішно

Також портал Знай.ua писав, чи зважиться "політичний небіжчик" Лукашенка на нову провокацію проти ЗСУ