Стало відомо про те, чому Західні країни все ще зволікають із справді ефективною допомогою для України. Зокрема, мова йшла про постачання ракет ATACMS.

Про це розповів відомий український військовий експерт Олег Жданов у своєму власному YouTube каналі.

Незважаючи на всі обіцянки з Офісу президента, а також відповідальність Збройних сил України, Захід все ще побоюється, що ці ракети можуть полетіти безпосередньо російською територією.

Поставки зброї, фото: скріншот з відео
Поставки зброї, фото: скріншот з відео

На їхню думку, наші захисники зараз непогано справляються і без цього, і зараз вони нібито нам і не потрібні.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Ми вже півроку просимо ці ракети, але, на жаль, нам їх не дають. Коли дадуть – важко сказати. Судячи з того, що ми ведемо досить успішні бойові дії. Так, у нас є труднощі, але ми все одно перемагаємо російську армію. "Можливо, тому і не поспішають давати ці ракети", - міркує експерт.

Гарантій від Києва нашим союзникам все ще мало, і вони ніяк не можуть повірити у розсудливість ЗСУ.

Ракета. Фото: скриншот з відео
Ракета. Фото: скриншот з відео

Нагадаємо, що АTACMS (Army Tactical Missile System) – американські тактичні балістичні ракети класу земля-земля, які дозволили б українцям точніше і швидше потрапляти на військові цілі на окупованих територіях. призначена для використання з ракетними системами M142 HIMARS та M270 MLRS та інших модифікацій.

Дальність: 165 км - ATACMS MGM-140A; 300 км - MGM-140B; 140 км - MGM-164A; 270 км - MGM-168A.

З їхньою допомогою ми давно могли б знищити всю логістику окупантів у Криму, але, в тому що є, нам потрібно цього домагатися набагато довше. Ось, наприклад, після звільнення правобережної частини Херсонської області ракети вже долітають до в'їзду на острів.

Нагадаємо, що ще одна "багатоходівка" путіна: як російський диктатор помирив Сі Цзіньпіна та Джо Байдена

Раніше повідомлялося, що ППК "Вагнер" і "кадировці" не мали воювати в Україні: мали різати росіян усередині Росії

Також "путина винесуть вперед ногами": журналіст побачив початок кінця диктатури в Росії вже за пару місяців