Стало відомо, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг передбачив для українців одну з найважчих зим в історії.

Про це він заявив під час прес-конференції напередодні Бухарестського саміту.

За словами чоловіка, Росія продовжує намагатися знищити Україну, а також на нас з вами може чекати "жахлива зима", і її початок вже можна чітко побачити за подіями 23 листопада.

Єнс Столтенберг. Фото: скріншот YouTube
Єнс Столтенберг. Фото: скріншот YouTube

29-30 листопада в румунському Бухаресті відбудеться саміт глав МЗС, у зв'язку з чим генсек НАТО прихильно країни Альянсу ухвалити рішення про розширення «нелітальної» допомоги для України. Йдеться як про одяг, так і про пальне з медикаментами.

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

"Це жахливий початок зими для України. …Ми всі платимо ціну", - каже Йєнс Столтенберг.

Крім того, чоловік звинуватив традиційно Росію в їх жорстокості, і вкотре нагадав, що їхні ракетні удари позбавляють нас тепла, світла та продуктів харчування.

Нічне місто без електрики. Фото: Youtube
Нічне місто без електрики. Фото: Youtube

На жаль, це знову не зайшло далі, ніж "занепокоєння" за Україну у її боротьбі проти російської агресії.

"Вишенькою на торті" стала традиційна заява про те, що двері НАТО для України залишаються відчиненими, але коли саме в них можна буде зайти - незрозуміло.

Варто зазначити, що останній ракетний удар, який стався 23 листопада, практично повністю позбавив країну електроенергії на добу. Наразі ситуація почала стабілізуватися, але значна частина громадян все ще без засобів першої потреби.

Прапор НАТО і країн членів Альянсу. Фото: скрін youtube
Прапор НАТО і країн членів Альянсу. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що Борис Джонсон назвав країни, які скептично ставилися до війни в Україні до 24 лютого

Раніше повідомлялося, що російські окупанти гріються від вогнищ через погану амуніцію і здають свої позиції української артилерії .

Також росіяни хочуть напасти на власний Білгород, щоб заспокоїти прихильників війни: путін продовжує демонструвати відсутність логіки