Росія напала на Україну, не просто щоб окупувати території, а щоб готуватися до подальшої анексії та вторгнення на інші території колишніх країн радянського союзу.

Кісткою в горлі у цій війні стала Польща, яка не лише прихистила українських біженців, але й сприяє допомогою Україні. Після того, як на територію Польщі потрапила ракета, після нещодавнього масованого обстрілу, участь Польщі у війні стала більш імовірною.

Марцін Оцєпа. Фото: Youtube
Марцін Оцєпа. Фото: Youtube

Заступник міністра оборони Польської республіки Марцін Оцєпа заявив, що імовірність того, що Польщі доведеться вступати у воєне протистояння з рф оцінюється як дуже високе. Оцєпа заявив про це на лекції у Кракові, що його країна з вкрай високим ступенем ймовірності зможе найближчими роками взяти участь у війні.

Занадто висока, щоб ми могли розглядати цей сценарій виключно гіпотетично, - вважає він.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Представник польського Міноборони назвав події, що відбуваються у світі — Другою світовою війною. На його думку, зовнішня та оборонна політика країни "має бути якомога глобальнішою і бути націленою на зміцнення відносин з однодумцями не лише в Європі та НАТО, а й у всьому світі, включаючи Південну Корею".

Раніше Оцєпа зазначав, хоча росія застрягла в Україні, і серйозної безпосередньої загрози від російського вторгнення до Польщі у найближчі 2-3 роки не очікується, рано чи пізно, росія може напасти на Польщу.

Невідомо, скільки проіснує спокій - 2-3 роки або більше до 9 років, все залежатиме від того, чим скінчиться війна в Україні.

Нагадаємо, ми писали, що пропагандисти втомились говорити про Україну: виповзають назовні внутрішні проблеми.

Як повідомляв "Знай.ua" амуніції на мільйон, не тисне: рогозін з роскосмоса пішов воювати з "НАТО", нап'яливши форму Альянсу.

Також "Знай.ua" інформував, реальних успіхів не мають і борються шляхом пропаганди: у Генштабі спростували фейк росіян про "репресії" на деокупованих землях