В окупованому Мелітополі мешканців почали готувати до того, що незабаром ЗСУ вже зайдуть у місто. Херсонський сценарій повторюється.

Справа в тому, що в окупованому місті Мелітополь, що у Запорізькій області, місцевих жителів почали попереджати про швидке контрнаступ Збройних сил України. Тобто місто знову буде вільним, і окупанти знову бігтимуть далеко.

Листівка у Мелітополі, фото: вільне джерело
Листівка у Мелітополі, фото: вільне джерело

По всьому місту людям почали видавати листівки, в яких написано про те, що робити, якщо ЗСУ все ж таки почнуть звільняти місто. Таке вже відбувалося перед тим, як українські захисники повернули назад Херсон.

Тепер вони рекомендують місцевим жителям приготувати запаси води, їжі та ліків на один тиждень.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Листівка у Мелітополі, фото: вільне джерело
Листівка у Мелітополі, фото: вільне джерело

Далі партизани радять знайти заздалегідь укриття і яскравою фарбою написати «люди» на будівлі та асфальті. Згадується одразу будівля театру в Маріуполі, яку росіяни обстріляли незважаючи на таке маркування, проте наші захисники точно таке не здатні.

Далі мешканцям радять зарядити усі свої пристрої, а також додаткові джерела живлення. Дотримуватись режиму світлового маркування, а під час бою і зовсім перебувати в укритті, поки військові ЗСУ не підійдуть і не звернуться до вас.

У жодному разі не можна торкатися тіла російських окупантів, і не рухати їх транспорт. Все це може бути набите мінами та вибухівкою.

Усі українські території незабаром будуть звільнені від росіян, а місцеві жителі спокійно зможуть жити.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що в Росії не залишиться безпечних зон: український чиновник спрогнозував, де може виникнути "хлопок"

Раніше повідомлялося, що "Валет" та аматор неповнолітніх дівчаток: чим прославився Лукашенко перед тим, як став диктатором

Також путінське ППО виявилося міфом: весь світ побачив, що росія не може захистити нічого навіть на своїй території.