Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний знову заговорив про новий наступ росіян. Найімовірніше Київ знову стане головною метою окупантів.

Про це він розповів у своєму новому інтерв'ю The Economist.

За його словами, зараз готується не менше 200 тисяч нових солдатів, яких путін в найближчі місяці використовує як наступ. Вони намагатимуться повторити 24 лютого і підуть із Донбасу, півдня, а можливо, і знову з Білорусі.

"Росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів. Я не сумніваюся, що вони знову спробують атакувати Київ", – зазначив він.

Валерій Залужний, фото: Telegram
Валерій Залужний, фото: Telegram

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Перед Збройними силами України стоїть, як і раніше, завдання вистояти перед новою загрозою, і не зламатися. Потрібно утримати позиції, і це стратегічне завдання.

Статися це може в кращому разі в лютому-березні, а в найгіршому вже наприкінці січня. Постраждає, як і раніше, Донбас, південний напрямок, а також Київ.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

"Наше друге стратегічне завдання – підготуватися до цієї війни, яка може статися в лютому. Вміти вести війну свіжими силами та резервами. Наші війська всі зараз пов'язані в боях, вони стікають кров'ю. Вони стікають кров'ю і тримаються разом виключно завдяки мужності, героїзму та вмінню". своїх командирів тримати ситуацію під контролем", – зазначив Залужний.

При цьому про нову хвилю мобілізації в Україні не йдеться, оскільки людей достатньо за словами головнокомандувача. Нам потрібна зброя та боєприпаси від партнерів.

Валерій Залужний - фото з Фейсбук
Валерій Залужний - фото з Фейсбук

Нагадаємо, що в Німеччині визнали себе одним із винуватців війни в Україні, але готові виправитися .

Раніше повідомлялося, що ООН, ОБСЄ та Червоний Хрест дискредитували себе: як війна в Україні повністю змінила світовий порядок .

Також мрія виборців путіна: у Латвії платитимуть величезні гроші тим, хто готовий дивитися російську пропаганду