З'явилися нові подробиці про російське вторгнення на територію України. Виявляється, це могло статися набагато раніше, а визволення Херсона ввело війну в нову фазу.

Про це у своєму новому інтерв'ю для порталу Bild розповів заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Насамперед він зазначив, що Кремль за короткий час тричі відкладали свій наступ на територію України, і востаннє був у середині лютого місяця. Російський диктатор путін постійно погоджував дату початку війна з начальником Генштабу Герасимовим та головою Міноборони Шойгу.

Вадим Скібіцький. Фото: скриншот з відео
Вадим Скібіцький. Фото: скриншот з відео

"ФСБ наполягала на наступі, вони були переконані, що достатньо підготувалися до вторгнення. Вони вклали величезні ресурси та підштовхували Герасимова до атаки" - каже Вадим Скибіцький.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У результаті Герасимову довелося піддатися тиску Кремля, але ситуацію недооцінив.

Також примітно, що з перших днів війни у ​​ГУР МО були інформатори з народу, їх була більшість. Це дуже допомогло, а ЗСУ тим часом продовжують виконувати військові операції, тим самим атакуючи цілі в Росії, як зазначив співробітник ГУР МО.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Звільнення Херсона дозволило війні увійти до нової фази. Окупантів відправили на інші напрямки, де ситуація загострена до краю.

"По-перше, вони хочуть контролювати всю Донецьку область, по-друге, - атакувати міста Краматорськ та Слов'янськ із півдня". І по-третє, власник ПВК "Вагнер "Пригожин" дбає про свій престиж. Він звинувачує російську армію в тому, що вона не просувається вперед, але й йому особливо нічого продемонструвати" - продовжив чоловік.

Окупанти, фото: скріншот із відео
Окупанти, фото: скріншот із відео

Нагадаємо, що в Німеччині визнали себе одним із винуватців війни в Україні, але готові виправитися

Раніше повідомлялося, що ООН, ОБСЄ та Червоний Хрест дискредитували себе: як війна в Україні повністю змінила світовий порядок .

Також мрія виборців путіна: у Латвії платитимуть величезні гроші тим, хто готовий дивитися російську пропаганду