Українцям розповіли, яка ситуація на сьогоднішній день на кордоні з Білоруссю. У держприкордонслужбі ведуть ретельну підготовку до можливих майбутніх провокацій та агресій від наших сусідів.

Про це заявив представник Державної прикордонної служби Андрій Демченко під час ефіру на каналі "Еспресо".

Поки що поруч із кордоном не було помічено переміщення чи збільшення військової техніки, або ж живої сили супротивників. Якщо брати в оборонному плані, то кордон із Білоруссю максимально посилений, і ситуація повністю контролюється.

Кордон з білоруссю, кадр з telegram
Кордон з білоруссю, кадр з telegram

До речі, навіть під час несподіваної підготовки готовності підрозділів білоруської армії, про яку говорив весь інтернет, нічого незвичайного не відбувалося. Це була просто провокація, щоби люди в інтернеті почали переживати.

Популярні новини зараз
Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

На сьогоднішній день вся увага Державної прикордонної служби спрямована на те, що відбувається в глибині наших північних і недобросовісних сусідів.

Прикордонник, фото: скріншот з відео
Прикордонник, фото: скріншот з відео

Є розуміння, що Росія та Білорусь можуть повторити наступ на Київ, і тому українським захисникам доводиться посилювати не лише лінію вздовж кордону, а й прикордонні регіони, щоби стримати ворога максимально.

"Станом на даний момент кордон максимально посилено в оборонному плані, щоб реагувати на всі можливі виклики на цьому напрямку", - підсумував представник ДПСУ.

Сподіваємося, що Україна впорається із будь-якими викликами, які їй підготовлені у майбутньому.

Нагадаємо, що в Україні ліквідували головного героя російського фільму "Ванька": грав там розвідника "TikTok військ" і поїхав добровільно воювати

Раніше повідомлялося, що у Молдові розпочали підготовку до війни з росією: сумнівів у вторгненні вже немає

Також, путін міг тричі відтягувати початок війни з Україною, але в результаті все одно не прорахував усі ризики