Стало відомо про те, чи потрібно українцям готуватись у найближчі кілька днів до нових обстрілів від російських терористів. Ракети ще мають, а перерва затяглася.

Про це 24 Каналу розповів заступник начальника штабу ВМС України у 2004-2020 роках та військовий експерт Андрій Риженко.

Вже близько двох тижнів росіяни не завдають масованого ракетного обстрілу територією України, а це може означати лише одне - вони ведуть ретельну підготовку задля максимальної шкоди.

проліт ракети над Україною
проліт ракети над Україною

Вони встигли підготувати певний запас і прораховують кожен удар. Однак і українські захисники не сидять на місці, і готуються боронити наше небо.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Хоч виробництво ракет і продовжується, їх все ще мало в окупантів, от і доводиться робити суттєві паузи. Вплинуло на це ще й перебазування літаків із аеродрому Енгельс у місті Саратов.

Українська ППО. Фoто: скриншот Youtube
Українська ППО. Фoто: скриншот Youtube

Це сталося після двох послідовних атак дронами по цьому аеродрому. Зараз їм потрібно підготуватися до наступної атаки, але я так розумію, що щодо ракет "Калібр" у них ситуація не дуже. Андрій Риженко

Як тільки вони перестануть вивчати ситуацію, тоді відразу направлять усі наявні ракети по території України. Відбутися це може вже найближчими днями, тому в жодному разі не ігноруйте повітряну тривогу, і одразу у разі небезпеки пройдіть в укриття.

Крім того, союзники побачили реальну необхідність закриття неба над Україною та збільшили постачання систем ППО. Тепер все менше ракет досягатиме цілей.

Нагадаємо, що у Кремлі планують усю молодь кинути на перевиховання до казарм.

Раніше повідомлялося, що як найближчими тижнями ЗСУ зможуть остаточно зламати окупантів.

Також, українцям пообіцяли закінчити війну вже у 2023, час грає на боці ЗСУ