Творці комп’ютерної гри The Sims розповіли, що створюючи унікальний мову для своїх персонажів "simlish", вони намагалися поєднати слова з українського, суахілі і мови індіанців навахо і черокі.

Про це до 20 річниці виходу першої гри The Sims пише видання The Verge. Там зазначають, що на створення спеціальної мови для "сімів" витратили більше пів року. Розробники хотіли втілити людські емоції для персонажів, але позбавити їх можливості спілкуватися, щоб не перевантажувати симулятор.

Розпродаж у "Чорну п'ятницю", фото: Priit Simson
Розпродаж у "Чорну п'ятницю", фото: Priit Simson

Найскладніше було озвучити "сімів". Для цього покликали актора Стівена Карена. В тексті, який йому дали, були перемішані слова з українського, суахілі і мови індіанців навахо і черокі. І читаючи їх, автор не зміг передати емоції. Тоді його попросили придумувати слова на ходу, але з емоціями. У нього все вдалося. Жіночі голоси доручили озвучувати актрисі Джеррі Лоулор.

Іграшка-амігурумі
Іграшка-амігурумі // handcraft-studio.com

Лінгвіст Анджела Карпентер з Коледжу Уеллслі (США) пояснила виданню, що в "simlish" зустрічаються латинські корені слів, що помітно по тому, як він звучить. Що стосується словотвору, то "simlish" нагадує baby talk (сюсюкання). Наприклад, "привіт" вигаданою мовою звучить як "суль-суль".

Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.