Стало відомо про те, що на Азовському узбережжі знову активізувалися шукачі скарбів.

Таким чином, повідомляється, що шукачі скарбів намагаються знайти у воді прикраси, коштовності, і так далі. Все те, що відпочиваючі втрачають на курортах.

Експертам вже не подобається досліджувати пісок, так як вони рідко там знаходять щось, і тому вони вирішили піти трохи далі, а точніше, глибше. Вони досліджують море.

Разом зі своїм обладнанням, у спеціальній екіпіровці вони йдуть прямо в море. Подібний випадок був зафіксований перший не так давно, і користувачі опублікували його в каналі «Це Запоріжжя».

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На ролику видно, як чоловік шукач скарбів, разом з необхідним устаткуванням заходить за плечі у воду, і шукає там щось поруч з людьми, які прийшли просто відпочити, покупатися.

Нагадаємо, що раніше стало відомо про те, що з дна Середземного моря недалеко від Сицилії дослідники дістали невеликий якір елліністично-римського періоду віком близько 2300 років. На думку експертів, зображення дельфіна на одній з його частин означає шанування богині Афродіти, яка вважається покровителькою моряків.

Передбачається, що якір датований III або IX століттям до н.е. Цей період простягається від смерті Олександра Македонського в 323 р. до н. е. до появи Римської імперії близько 31 р. до н. е.

Давно відомо, що моря зберігають в собі стародавні реліквії і Марчелло Базіле, керуючий сицилійським дайвінг-центром, знайшов якір на морському дні 19 метрах нижче поверхні. Про свою знахідку він повідомив місцевим , які ініціювали подальші пошуки і підйом якоря.

Нагадаємо, артефакти з біблійного святилища, яке розташоване недалеко від Єрусалима археологи знайшли коноплю.

Як повідомляв портал Знай.иа, в Італії археологи відкопали в місцевих виноградниках вкрай рідкісну римську мозаїку.

Також портал Знай.иа писав, що археологи в провінції Хенань в місті Саньмэнься виявили в гробниці бронзовий глечик 2000-річної давності.