На запорізьких курортах туристи скаржаться на природні неприємності – відпочивати заважає то нашестя медуз, то пекучі водорості. На цей раз зіпсувала настрій любителям морського повітря мерзенна зелена рідина, що вкрила береги в районі Приморського посаду. Про це розповіли самі відпочиваючі в соцмережах, публікуючи відповідні фото і відео.

За словами туристів, зеленою слизькою масою виявилися водорості, які масово розрослися в прибережних водах. Мерзенна субстанція перекриває нормальний доступ до води, купатися на пляжах неможливо.

Раніше на пляжі, окупованому водоростями, був шлагбаум – за в'їзд на територію туристи платили гроші. За зібрані кошти пляж чистили, вивозили сміття, надавали біотуалет.

Однак зараз пляж став безкоштовним і помітно «здичавів» - вивезення сміття немає, точно так само, як і прибирання території. При цьому «по нужді» відпочиваючі ходять або на море, або в імпровізовані вбиральні, встановлені прямо на пляжі.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, на Прикарпатті пройшов потужний смерч. Природне явище відобразив фотограф з Франківська Павло Броварник. Так само нещодавно смерчі зафіксували і в Запорізькій області.

Як повідомляв портал Знай.uа нещодавно в Запорізькій області, на одному з курортів Азовського моря, настав рожево-синє ранок. Знімок був зроблений з вебкамери системи відеоспостереження kirillovka.ks рано вранці.

Також портал Знай.uа писав, що для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.