Лікар-педіатр Євген Комаровський у своєму черговому відео у мережі Youtube знову наголосив на важливості контролю вологості повітря, адже усі мусять прагнути встановлювати вологість 40-60%.

Комаровський, за його словами, вже кілька десятків років пропагує такий відсоток вологості серед батьків України, адже велика кількість наукових фактів вже давно свідчить про те, що забезпечення ідеальної вологості вдома, у дитячому садочку, школі та роботі несе як профілактичну користь, так і доволі суттєво-практичну.

Євген Комаровський, скріншот: YouTube
Євген Комаровський, скріншот: YouTube

По-перше, така вологість допомагає слизистим оболонкам розвиватись правильно і бути у здоровій формі. Це, своєю чергою зміцнює імунітет як окремої людини, так і групи (колективу на роботі, групи у дитячому садочку).

По-друге, вологість повітря 40-60% уповільнює і ускладнює передачу вірусів між людьми. В ідеально зволоженому повітрі вірус, який разом із краплинками слини “виходить” із рота людини, осідає на підлогу через свою вагу, збільшену завдяки вологості повітря. У сухих приміщеннях вірус достатньо легкий, щоб попасти на обличчя здоровою людини або ж навіть у рот.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, "Я втомився, але я не йду", - доктор Комаровський взявся за шахраїв, які наживаються на його імені.

Як повідомляв портал Знай.uа, доктор Комаровський пояснив, як зменшити ризик розвитку пневмонії при Covid-19.