Попри те, що кожен індивід переносить захворювання у свій спосіб, все ж вченим вдалося виявити основні симптоми коронавірусної хвороби COVID-19. Більше того, зазвичай вони проявляються у певній послідовності, що також необхідно враховувати при діагностиці та лікуванні.

Читайте Знай в Google News!

Результати дослідження були опубліковані у рецензованому науковому видання Frontiers of Public Health (Передова громадського здоров'я).

Найчастіше у пацієнтів спостерігається наступне: спочатку у хворих з COVID-19 з'являється жар, потім кашель і м'язові болі, і лише потім - нудота, блювота і діарея.

Коронавірус з Китаю, фото: Pixabay
Коронавірус з Китаю, фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

"Covid-19 більш заразний, ніж грип, тому часто реєструються кластерні спалахи захворювання. Якщо пацієнтів з симптомами вчасно протестувати та відстежити їх контакти, спалахи вдається локалізувати. На жаль, симптоми Covid-19 схожі на симптоми інших поширених хвороб", — йде мова у публікації.

Цікаво, що науковцям вдалося встановити і відмінності з досить близькими до COVID-19 інфекціями.

"Нудота і блювання виникають при COVID-19 раніше діареї, при SARS і MERS відбувається навпаки", — заявили медики.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україна відновила червоний список країн, куди ще можна поїхати у відпустку.

Як повідомляв Знай.ua, Кабмін під час пандемії віддав півмільярда гривень українському спорту.