Доктора розповіли, що оливкова олія є одним з найбільш корисних продуктів для серцево-судинної системи. Більш того, за своїм впливом на людський організм олія не має аналогів. Про це пише Replyua.net.

До такого висновку прийшли фахівці університету Ла Троб.

Для дослідження були запрошені добровольці з різних країн. Виявилося, що жителі Середземномор'я набагато менш схильні до захворювання серця і судин. Секрет виявився в частому вживанні ними оливкової олії. Вчені кажуть, що в день потрібно з'їдати до 4-х великих столових ложок цього продукту, щоб з організмом відбулися сприятливі зміни. Один нюанс: масло має бути холодного віджиму.

По-перше, на відчутний відсоток знизиться артеріальний тиск. По-друге, зменшиться ризик виникнення тромбів, інфарктів та інсультів.

"оливкова олія першого холодного віджиму багата різними активними сполуками, такими як поліфеноли, які довели свою користь для здоров'я завдяки своїм протизапальним і антиоксидантним властивостям", - підкреслили автори дослідження.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Вони відзначили, що тільки оливкова олія першого віджиму володіє таким унікальним дією. Якщо говорити про рафінованому оливковій олії, в якому міститься дуже мало поліфенолів, то воно не робить ніякого впливу на кров'яний тиск.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, професор, який передрік пандемію, розповів про синдром covid-стресу.

Як повідомляв Знай.ua, навчання під час пандемії-які заходи вживаються в школах різних країн світу.