Куркуму багато хто недооцінює, і дуже дарма, адже це дуже корисна спеція для організму. А у поєднанні з медом вона стає потужним природним антибіотиком, який допомагає боротися із застудою.

Тема боротьби з застудою є дуже актуальною для осені, адже в цей період організм слабшає, а різні болячки так і липнуть до нього. Головна діюча речовина куркуми - це куркумін, який допомагає при перших ознаках хвороби, а мед має імуностимулюючий та антибактеріальний ефект.

Застуда, фото agapit.clinic
Застуда, фото agapit.clinic

Так, "золотий мед" сприяє якнайшвидшому відновленню, допомагає покращити самопочуття при хронічних захворюваннях всіх систем організму, а також налагоджує процес травлення та серцево-судинну систему, знижуючи рівень холестерину в крові.

Ще одна цікава властивість куркуми і меду - регенеруючий ефект, завдяки якому ранки швидше гояться.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Використовувати природний антибіотик легко. Потрібно змішати 100 г свіжого меду та 4 ст. л. порошку куркуми і перекласти в скляну банку. Суміш слід приймати під час застуди через кожну годину по половині чайної ложки протягом доби. На другий день застуди – кожні 2 години у тій самій кількості, а на третій – 3 рази. За цей період застуда має пройти.

Куркума з медом, фото mirhitrostey
Куркума з медом, фото mirhitrostey

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, тому у вас млинці і не виходять: що категорично не можна додавати в тісто

Раніше ми писали про те, що "Вау" ефект помітять усі оточуючі: навіщо протирати шкіру обличчя звичайним льодом

Як повідомляв Знай.ua, як уберегти дитину від небезпек Інтернету: поради батькам