Багато людей не знають, що правильно зберігати в нижній скриньці холодильника. Зазвичай ми звикли класти туди овочі та фрукти, але це може бути помилкою. Експерти зазначають, що нижня поличка холодильника, як правило, призначена для зберігання м'яса та риби.

Це тим, що у нижніх відсіках холод повітря краще циркулює, що робить їх найхолоднішими місцями у холодильнику. Якщо ви помістите овочі та фрукти в нижній ящик, є ймовірність, що вони підмерзнуть. Це негативно позначиться на їхній текстурі та смаку, скорочуючи термін зберігання.

Холодильник Фото: скрін youtube
Холодильник Фото: скрін youtube

Наприклад, заморожені овочі можуть втратити свою крихтість, а фрукти можуть стати м'якими або гнилими через втрату вологи. Фрукти та овочі краще зберігати на верхніх поличках холодильника. Там температура помірніша – досить прохолодна, щоб підтримувати свіжість, але не настільки низька, щоб пошкодити їх.

Наприклад, яблука, банани та ягоди залишаться смачними та якісними, якщо їх зберігати в умовах, що не викликають заморожування.

Популярні новини зараз
Дешевий зв'язок для пенсіонерів: у "Київстар" зробили заяву З 1 січня 2025 року отримуватимуть надбавку до пенсії: кому зі стареньких пощастить Пенсіонери отримають індивідуальні доплати до Нового року: кому скільки нарахують Увага для всіх, хто має газові плити: Газмережі терміново звернулися до українців через холоди
Показати ще

Щодо середніх ящиків – вони ідеально підходять для молочних продуктів. Експерти радять зберігати тут всілякі сири, пляшки з молоком, йогурти та кефір.

Заморожена полуниця, скріншот
Заморожена полуниця, скріншот

Температура в середньому ящику зазвичай оптимальна для підтримки свіжості молочних продуктів і запобігання їх швидкому псуванню. Правильне розміщення продуктів у холодильнику може істотно вплинути на їх якість та термін зберігання.

Нагадаємо, рятуємо раковину від жиру: три домашні "хімікати", які подарують чистоту

Раніше ми писали, що таке кисневий порошок і чим він небезпечний: не кожен господар це знає

Крім того, Знай.ua повідомляв, мікроби тут як у раю: безпечний термін використання губки для миття посуду